14/06/2023

Wat maakt DEKK de meest ecologische zwembadafwerking?

Bij de ontwikkeling van DEKK stonden 2 zaken voorop.

  1. Een naadloze afwerking die er natuurlijk uitziet én natuurlijk aanvoelt 
  2. Een ecologische afwerking, zowel in productie, plaatsing als onderhoud

We kunnen met trots zeggen dat DEKK de meest ecologische zwembadafwerking is die momenteel verkrijgbaar is. Waarom lees je hier! 

Wat is DEKK eigenlijk?

DEKK is een naadloze sierpleister die zowel de afwerking als de waterdichting van je zwembad vormt. Het wordt ambachtelijk aangebracht waardoor een wolkachtige tekening ontstaat die je zwembad een moderne betonlook geeft. DEKK is toepasbaar op alle vormen, hoe complex ook, en is verkrijgbaar in elke kleur die je maar kan bedenken. De sierpleister kan perfect over de bestaande afwerking (liner, mozaïek, beton) geplaatst worden, waardoor het ook uitermate geschikt is voor renovaties van zwembaden.

Ecologisch alternatief

De meeste zwembaden worden vandaag afgewerkt met PVC folies of andere kunststoffen, zoals bepaalde harsen of epoxys, om te gebruiken als waterdichting. Maar wist je ook dat deze oplossingen jarenlang schadelijke stoffen afgeven? Bovendien zijn ze vaak niet recycleerbaar en dus nefast voor ons leefmilieu.

DEKK sierpleister bestaat voornamelijk uit mineralen & natuurlijke bestanddelen, is 100% recycleerbaar én laat geen residu achter in het water. Daarnaast is DEKK plaatselijk herstelbaar. Een ‘kap’ in de pleister is snel bijgewerkt waar een gescheurde zwembadliner vaak grotendeels verwijderd en vernieuwd moet worden.

Duurzaam en ecologisch acryl

DEKK bestaat enerzijds uit speciale cement en anderzijds uit hars op basis van acryl. En laat acryl nu één van de materialen zijn die, mee gestuurd vanuit de Europese Green Deal, de bouwsector moeten verduurzamen. Het is ecologisch, weersbestendig en versterkt en verlengd de levensduur van materialen. Kortom, de ideale basis voor een ecologische afwerking van jouw zwembad.

 

 

Beperkt onderhoud

DEKK is naadloos en erg gesloten. Er zijn geen openingen of kiezen waar zich vuil in kan vastzetten, wat weer resulteert in minder behoefte aan ontsmetting. 

Daarnaast moet DEKK nooit vervangen worden. 

ZUUVR

14/06/2023

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Interesse gekregen?

Meer
blogartikelen

Dekk in je project?

Interesse om DEKK aan te kopen en zelf te plaatsen? Of interesse om DEKK te plaatsen in onderaanneming?